Kategoriler
Luminar v4 2020

Luminar v4 2020

17.10.2020
Luminar kesinlikle şu anda alabileceğiniz en iyi fotoğraf düzenleme yazılımları arasında yer alıyor.

Luminar v4 2020

AI Gökyüzü Değiştirme aracı en muhteşem örnektir. Sadece bir dış mekan sahnesinde gökyüzünü tanımlamaz, aynı zamanda dallar arasındaki ve ağaçların etrafındaki, binaların ve çatıların kenarlarını, yamaçları ve dağların kenarlarını seçer - ve tüm bu gökyüzü parçalarını tek bir şey olmadan 'tanır'. tek fare tıklaması. Sıradan otomatik seçim araçlarından çok daha ileriye gider, hatta kenar haleleri, kenar artefaktları ve geçişleri ortadan kaldırarak, tüm bu sıkıcı ve hassas seçim, geçiş yumuşatma, kenar kaydırma, kenar maskeleme ve normal gökyüzü değiştirme tekniklerinin tüm diğer yorucu gereçlerini bir kenara bırakır.

Ve sonra Luminar'ın Yapay Zeka Gökyüzü Değiştirme aracı, resimlerinizin arasına eklenecek bir yedek gökyüzü kitaplığı sunarak (veya kendiniz birini seçip yükleyebilirsiniz) bir adım daha ileri gider.

Luminar'ın yaptığı tek şey bu değil. Bu sadece bir fotoğraf geliştirici değil, klasik anlamda güçlü bir görüntü düzenleme aracıdır ve sadece normal ton, renk ve kırpma araçları değil, aynı zamanda geometrik düzeltmeler, ham işleme, görüntü katmanları ve maskeleme… ve çok çeşitli yaratıcı efektler sunar.

Bu ayarlamalar ve efektler, Luminar 4'ün yeni geliştirilmiş dört çalışma alanı kullanılarak manuel olarak veya önceden belirlenmiş filtre ve efekt kombinasyonları ile tek tıklama ile 'Görünümler' aracılığıyla uygulanabilir. Bunlar, fotoğraflarınıza uygulanacak efektler için fikir edinmenin harika bir yoludur ve yakında bir favori listesi oluşturacaksınız - ve tabii ki kendinizinkini oluşturup ekleyebilirsiniz.

Ayrıca Luminar 4'ün entegre görüntü tarama ve kataloglama araçları hakkında da konuşmalıyız. Bunlar hızlı ve etkilidir ve örneğin Lightroom'lar kadar sofistike olmasalar da, muhtemelen sıradan kullanıcılar için yeterlidir.

Luminar 4 ayrıca Lightroom tarzı tahribatsız düzenleme sunar, böylece bir görüntüyü kapattıktan veya hatta yazılımdan çıktıktan sonra bile daha sonra geri dönebilir ve ayarlarınızdan herhangi birini değiştirebilir veya kaldırabilirsiniz.

Bu, yalnızca Lightroom için değil, Exposure X5, ON1 Photo RAW 2020 ve Capture One Pro gibi birçok program için çalışmanın standart bir yolu haline geldi. Luminar 4, diğerlerinin sahip olduğu birkaç temel özelliği kaçırıyor. İlk olarak, henüz 'sanal kopyalar' sunmuyor (bize yol haritasında oldukları söylendi), bu nedenle farklı 'görünümlere' sahip bir resmin farklı sürümlerini oluşturamazsınız. 

İkincisi, bunun gibi tahribatsız fotoğraf düzenleyicilerle, işlenmiş bir görüntüyü yayınlamak veya paylaşmak istiyorsanız 'dışa aktarmanız' gerekir - ve Luminar bir görüntüyü doğrudan orijinalin bulunduğu klasöre geri aktarma seçeneği sunmaz. saklanır - istediğiniz dışa aktarma klasörüne manuel olarak gitmeniz gerekir. Küçük bir nokta gibi görünüyor, ancak ihracat sürecini olması gerekenden daha yorucu hale getiriyor.

Luminar 4'ü bir eklenti olarak kullanma becerisine açığız. Düzenlemeniz ve işlemeniz için Lightroom'u kullanmak isteyebilir ve yaratıcı efektleri için sadece Luminar'a geçebilirsiniz - benzer şekilde, katmanlar ve rötuşlar için Photoshop'u kullanabilir ve sonunda belirli bir 'görünüm' eklemek için Luminar'ı kullanabilirsiniz.

Luminar 4, halihazırda kütüphanesine aktarılmayan tekli görüntüleri de düzenleyebilir, ancak bu oldukça garip bir şekilde devam eder - tek tek görüntüleri açmak için uygulama simgesine sürükleyebilirsiniz, ancak bunlar otomatik olarak özel bir albüme aktarılır. ve düzenleme değişiklikleriniz, Kitaplık içinde zarar vermeden saklanmaya devam eder. Öyleyse gerçekten, bu görüntüleri hala düzenleme için içe aktarıyorsunuz ve tek bir görüntüyü ısmarlama bir Luminar dosyası olarak kaydetme seçeneğiniz olmadığından, yeniden düzenlenebilir tek görüntüler için eski Luminar dosya biçimi gitmiş gibi görünüyor.

Skylum, Luminar 4 için düzenli güncellemeler sağlamayı taahhüt etmektedir - ve düzenleme programının 2019'un sonlarında piyasaya sürülmesinden bu yana yazılımda zaten birkaç ücretsiz sürüm güncellemesi yapılmıştır. 

Luminar 4.1 ile, AI Gökyüzü Değişimi için yeni bir özelliğe sahibiz - yeni eklenen gökyüzünün sonuçlarını daha da doğal hale getirmek için sahneye pus eklemenize olanak tanıyor. Yeni Atmosferik Pus aracının, sahneye berrak mavi bir gökyüzü eklerken özellikle etkili olduğu ve gökyüzünün ön plan parlaklığıyla eşleşmesine yardımcı olduğu söyleniyor.

Luminar 4.2'de, kuş sürülerinden dev gezegenlere kadar her tür nesneyi gökyüzünüze ekleyen bir AI Artırılmış Gökyüzü aracımız var. Yeni portre araçları da vardı - cildin 'sıcak noktalarını' tonlamak için parlaklık giderme ve artık sadece alt kısmı değil tüm yüzü ayarlayan gelişmiş bir yüz inceltme özelliği.

Ve son olarak Luminar 4.3'teki güncellemeler, görüntülerin adını, klasörünü, tarihini veya uzantısını bulmanızı sağlayan gelişmiş bir arama özelliği içerir.